Baklalı Yahni

















Malzemeler

500 gram taze bakla
1 kg kuzu ya da dana eti
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy kereviz ya da
2 adet kereviz sapı
2 diş sarmısak
4 adet domates
1 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
3 adet karanfil
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı su
1 su bardağı kırmızı şarap
Yarım çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz

Baklalı Yahni Yapılışı

BAKLAYI temizleyip arzunuza göre doÄŸrayın ve kenara alın. Eti kuÅŸbaşından biraz daha irice doÄŸrayın. Havucu soyup halka halka doÄŸrayın. Kerevizi rendeleyin. Kereviz sapı kullanacaksanız ince kıyın. 

Sarmısakları dövün. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin. SoÄŸan ve maydanozu ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Etleri kızartıp kenara alın. Tavadaki yağın üzerine soÄŸan ve sarmısağı ekleyip bir-iki çevirin. 

Daha sonra havuç ve kerevizi ekleyip birlikte sote edin. Karışımı bir tencereye aktarıp üzerine rendelenmiÅŸ domates, salça, karanfil, defne yaprağı, su, ÅŸarap ve maydanozun 4/3'ünü ekleyin. Bir-iki çevirdikten sonra etleri, tozÅŸekeri, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 

Kaynamaya baÅŸlayınca ocağı kısıp kuzu eti kullandıysanız 45 dakika, dana eti kullandıysanız bir buçuk saat piÅŸirin. 

Yemeği ocaktan almanıza yarım saat kala, ayıkladığınız baklayı tencereye ekleyin. Piştikten sonra servis tabağına alın. Kalan maydanozu ekleyerek servis yapın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar