Bulgur Çorbası



















 Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı bulgur
 kaşığı un
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Nane, tuz

Bulgur Çorbası Yapılışı

BULGURU, üzerini geçecek kadar su ile tencereye alın. İyice şişene kadar pişirin. Ayrı bir yerde unla, 3 su bardağı suyu karıştırın. 

Bulgurun kaynama suyundan birkaç kaşık unlu suya ilave ederek karıştırın. Yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 

Tuzunu ayarlayın. 1-2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde soğanı incecik kıyın. 

Tereyağı nda kavurun. Kırmızıbiber ve nane ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.






Yorum Gönder

0 Yorumlar