Mükemmel pizza hamuru nasıl yapılır?


             PİZZA HAMURU TARİFİ



PİZZA HAMURU NASIL YAPILIR?
Tam kıvamında akışkan bir pizza hamuru nasıl yapılır? gerekli malzemeler nelerdir? püf noktalarıyla birlikte yapımı aşamalarını sayfamızda bulabilirsiniz. En kral pizza ustalarına taş çıkartmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.
Not: Tarifte belirtilen ölçülere göre 4-6 kişilik tek parça hamur çıkacaktır. İsterseniz malzemeleri orantılı şekilde arttırarak daha fazla miktarda hamur yoğurabilirsiniz.
Pizza hamuru nasıl yapılır?
Malzemeler:
  • 500 gram buğday unu (3,5 su bardağı un eder)
  • 250 ml ılık su (1 su bardağıdır.)
  • 20 gram yaş maya (veya 10 gram kuru maya)
  • 100 ml sızma zeytin yağı (yarım su bardağına denk gelir)
  • Bir miktar tuz (bir iki fiske yeterli gelir)
Yapım aşamaları;
1) 20 gram yaş mayayı küçük bir kasede ılık suyla karıştırıp eritin. Aynı şekilde tuzuda farklı kasede ılık suyla eritin. (Unutmayın her ikisi de ayrı ayrı eritilecek, birbirlerine karıştırılmayacak)
2) Unun ortasını açın ve erittiğiniz maya karışımını dökün. Çok hafif yoğurduktan sonra tuzu ilave edin ve yoğurma işlemine devam edin. Hamur toplanmaya başladığında sıvı yağı döküp kıvam alana kadar yoğurun. 5 dakika gibi bir sürede kıvam alacaktır.
3) Yoğurma işleminin ardından hamurun üstünü bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirmeye alın. 1-1,5 saat sonra yani yaklaşık iki katı büyüklüğe geldiğinde işlem tamamdır.
İpucu: Eğer çok aceleniz varsa mayayı ılık suyla eritirken içine 1 çay kaşığı şeker ilave edin. Bu sayede hamurun mayalanmasını 20 dakika gibi kısa bir düşürebilirsiniz.
4) Evet tüm işlemler bu kadar. Hamurunuz yeterince kabardıktan sonra merdane ile açıp pizzanızı yapabilirsiniz.
Bu hamurla aynı zamanda baget ekmek ve grisini çeşitleri de yapılabiliyor. Sitemizde dolaşarak ne çeşit sos ve üst malzemeler kullanabileceğinizi sayfalarımızda bulabilirsiniz.
Afiyet olsun.







Yorum Gönder

0 Yorumlar