Beşamel Soslu Köfte



Köfte yaparken kullanacağınız bayat ekmekleri et suyu ile ıslatırsanız köfte daha lezzetli olur.



Malzemeler4 Kişilik
  • 350 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • Yeterince tuz
  • Beşamel sos için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yeterince tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Tarif
35 Dakika


  • Soğanı soyup rendeleyin.
  • Ekmekleri suyla ıslatıp suyunu sıkın.
  • Maydanozları yıkayıp ince ince kıyın.
  • Geniş bir kabın içinde yumurtayı, kıymayı, ekmekleri, soğanı, tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  • Köfteden küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
  • Salçayı suda eritip köftelerin üzerine dökün, ardından önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, içine un ilave edip kavurmaya başlayın.
  • Un kavrulunca içine azar azar süt ekleyip karıştırın.
  • Tuzunu da ilave edip koyu bir kıvama gelene kadar pişirin.
  • Beşamel sosu köftelerin üzerine dökün.
  • Üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar