Kireçte kabak tatlisi

















Kireçte Bal Kabağı tatlısı harika bir tatlı.Yapıp yemenizi tavsiye ederim.
Hatay yöresine ait bir tatlı olmakla birlikte İç Anadoluda da yapılan bir tatlımızdır.

Malzemeler

2 Kg Temizlenmiş adana kabağı
1,5 Kg Toz şeker
10 Ad Karanfil
Az su
1 Kğ Yanmamış kireç
200 Gr Tahin
60 Gr File antep fıstığı
120 Gr Süzme bal

Kireç için 2 Lt su

Yapılışı

Kabak 3cm kalınlığında 14cm uzunluğunda temizlenir,Şurubu iyi alması için
Alt tarafına 2,3 kez çatal batırılır.Kireç suda çözdürülür.Suyu berraklaşıncaya kadar bekletilir.

Su temizlenmiş kabağın üzerine dökülür.Bir gece 16 saat ayazda veya
soğuk dolapta bekletilir.

Bekleme süresi dolunca kabaklar yıkanıp tekrar su doldurup,Beş dakika kaynatıp süzdürülür.
Kabağı tencereye veya çukur bir tebsiye koyarak toz şeker az su ve karanfili koyarak kısık ateşte 60 dakika pişirilir.

Soğuyunca arzuya göre Bal,Tahin,Pekmez,fıstık ve ceviz ile servis edilir.

Servis Önerileri

Kabağın cinsi iyi olmasına dikat edilecek

Püf Noktalari:

Kireç kesinlikle yanmamış alınacak kaynayarak çözülecek.












Yorum Gönder

1 Yorumlar