Kireçte Bal Kabağı tatlısı harika bir tatlı.Yapıp yemenizi tavsiye ederim. Hatay yöresine ait bir tatlı olmakla birlikte İç Anadoluda da yapılan bir tatlımızdır.
Malzemeler 2 Kg Temizlenmiş adana kabağı 1,5 Kg Toz şeker 10 Ad Karanfil Az su 1 Kğ Yanmamış kireç 200 Gr Tahin 60 Gr File antep fıstığı 120 Gr Süzme bal Kireç için 2 Lt su Yapılışı Kabak 3cm kalınlığında 14cm uzunluğunda temizlenir,Şurubu iyi alması için Alt tarafına 2,3 kez çatal batırılır.Kireç suda çözdürülür.Suyu berraklaşıncaya kadar bekletilir. Su temizlenmiş kabağın üzerine dökülür.Bir gece 16 saat ayazda veya soğuk dolapta bekletilir. Bekleme süresi dolunca kabaklar yıkanıp tekrar su doldurup,Beş dakika kaynatıp süzdürülür. Kabağı tencereye veya çukur bir tebsiye koyarak toz şeker az su ve karanfili koyarak kısık ateşte 60 dakika pişirilir. Soğuyunca arzuya göre Bal,Tahin,Pekmez,fıstık ve ceviz ile servis edilir. Servis Önerileri Kabağın cinsi iyi olmasına dikat edilecek Püf Noktalari: Kireç kesinlikle yanmamış alınacak kaynayarak çözülecek.
1 Yorumlar
Harika bir tatlı denemenizi tavsiye ederim.
YanıtlaSil