Kestaneli Dilimler





MALZEMELER:

200 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı tuzsuz margarin
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı un
Bir tutam tuz

Üzeri için:
100 gram bitter çikolata
50 gram beyaz çikolata
Yarım su bardağı+2 kahve fincanı krema
6 çorba kaşığı kestane püresi

Süslemek için:
15 adet kestane ÅŸekeri 


YAPILIÅžI:

Çikolata ve margarini birlikte benmari usulü eritin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ilık çikolatanın içine teker teker yumurta sarılarını ekleyip çırpın. TozÅŸeker ilave edip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ekleyip karıştırın. 

Unu eleyerek ilave edin. Ayrı bir yerde yumurta aklarını bir tutam tuzla çırparak kar haline getirin ve çikolatalı karışıma ekleyip, ağır ÅŸekilde karıştırın. Karışımı, yaÄŸlanmış 20x32 cm ebadındaki fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika piÅŸirin ve soÄŸumaya bırakın. 

Ãœzeri için bitter çikolata ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Bitter çikolataya yarım su bardağı krema, beyaz çikolataya 2 kahve fincanı krema ekleyin. Ocaktan alıp, bitter çikolataya 4 çorba kaşığı kestane püresi, beyaz çikolataya 2 çorba kaşığı kestane püresi ilave edin. 

Tatlının üzerine önce bitter çikolatayı dökün. Sonra beyaz çikolatayı dalga şeklinde döküp, çatal yardımıyla çekerek desenler yapın. Kestane şekeri ile süsleyip, dilimleyin ve servis yapın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar