Orman Kebabı Tarifi


Orman Kebabı Tarifi



Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı et
1 adet domates
8-10 adet arpacık soğan
1 adet kabak
2 adet yeÅŸil biber
1 adet kırmızı biber
1 kase bezelye
1 adet patates
1 adet havuç
tuz
karabiber
kırmızı biber
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı margarin
Orman Kebabı Yapılışı
Margarini tencereye koyup eritin ve temizlediÄŸiniz arpacık soÄŸanları ekleyin. Ardından eti ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateÅŸte etleri kendi suyunda piÅŸmeye bırakın. 
DiÄŸer taraftan havucu ve patatesi minik küpler halinde doÄŸrayın. PiÅŸmekte olan etlerin üzerine ekleyin. YeÅŸil biber ile kırmızı biberi de iri iri doÄŸrayıp tencereye ilave edin. 
Ardından küp küp doÄŸranmış kabakları ve bezelyeyi de ekleyin. Son olarak kabuÄŸunu soyup doÄŸradığımız bir adet domatesi ve sarımsakları da piÅŸen sebzelere ekledikten sonra 1 su bardağı sıcak su ilave edin. 
Baharatlarını da ekleyerek kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alın. Üzerine kekik serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun



Yorum Gönder

0 Yorumlar