Malzemeler
400 gram ayıklanmış 
Bir su bardağı + 1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı dolusu toz antepfıstığı
Bisküvili Balkabağı Tatlısı Yapılışı
AYIKLANMIÅž ve doÄŸranmış balkabağını bir tencereye dizin. Ãœzerine tozÅŸekeri serpin ve tencerenin kapağını kapatıp, 4-5 saat bekletin. Daha sonra tencereye alıp, kendi suyu ile piÅŸirin. 
PiÅŸen balkabağını çatalla ezin ve orta büyüklükte bir cam kabın içine yarısını yerleÅŸtirin. 
Pötibör bisküviyi ufalayın. Balkabağının üzerine bisküvi ve toz antepfıstığını serpin. 
Kalan balkabağını bisküvinin üzerine yayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
.

Yorum Gönder

0 Yorumlar