Fırında Patlıcan Kebabı





Fırında Patlıcan Kebabı için Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
Köftesi için Malzemeler

  • 500 gr kıyma 
  • bir su bardağı galeta unu 
  • Bir adet kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 adet yumurta

  • Sosu için 
  • 50  gr tereyağı
  • yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
  • Biraz pul biber
  • Biraz karabiber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Biraz tuz

Fırında Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları soymadan i̇stediğiniz kalınlıkta dilimlere kesin ( acısı çıksın diye 20 dk tuzlu suda bekletin)
  • Köftesi için olan bütün malzemelerin hepsini karıştırıp İyice yoğurun.
  • Orta boy borcama bir köfte bir patlıcan sıralı şekilde dizin. Borcamın boş kalan kısmına dilimlenmiş domates biber i̇lave edebilirsiniz.
  • Sosu için sıvıyağ ve tereyağı tavaya alın salçayı ilave edip biraz kavurun baharatlarını tuzunu ve suyu ilave ettikten sonra patlıcan kebabı üzerine dökün.
  • Patlıcan kebabının  üzerini fırın poşetiyle kapatın, önceden satılmış 200 ° fırında(30 dk kadar) pişirin daha sonra üzerindeki fırın poşetini çıkartın ve patlıcanlar güzelce kızarana  kadar pişirme işlemine devam edin.
  • Patlıcan kebabı geçtikten sonra fırını kapatın 15 dk kadar dinlendirin veve servis yapın.
  • Afiyet olsun

fırında patlıcan kebabıpatlıcan kebabı
patlıcanlı yemekler

Bu tarif hayalimdekiyemekler.com sitesinden alıntıdır.Orjinal link aşağıdadır.
http://www.hayalimdekiyemekler.com/kofteler-ve-dolmalar/firinda-patlican-kebabi/

Yorum Gönder

0 Yorumlar