Fırında Patlıcan Kebabı için Malzemeler
- 3 adet patlıcan
Köftesi için Malzemeler
- 500 gr kıyma
- bir su bardağı galeta unu
- Bir adet kuru soğan (Rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta
- Sosu için
- 50 gr tereyağı
- yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
- Biraz pul biber
- Biraz karabiber
- 1 çorba kaşığı salça
- Biraz tuz
Fırında Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır
- Patlıcanları soymadan i̇stediğiniz kalınlıkta dilimlere kesin ( acısı çıksın diye 20 dk tuzlu suda bekletin)
- Köftesi için olan bütün malzemelerin hepsini karıştırıp İyice yoğurun.
- Orta boy borcama bir köfte bir patlıcan sıralı şekilde dizin. Borcamın boş kalan kısmına dilimlenmiş domates biber i̇lave edebilirsiniz.
- Sosu için sıvıyağ ve tereyağı tavaya alın salçayı ilave edip biraz kavurun baharatlarını tuzunu ve suyu ilave ettikten sonra patlıcan kebabı üzerine dökün.
- Patlıcan kebabının üzerini fırın poşetiyle kapatın, önceden satılmış 200 ° fırında(30 dk kadar) pişirin daha sonra üzerindeki fırın poşetini çıkartın ve patlıcanlar güzelce kızarana kadar pişirme işlemine devam edin.
- Patlıcan kebabı geçtikten sonra fırını kapatın 15 dk kadar dinlendirin veve servis yapın.
- Afiyet olsun
Bu tarif hayalimdekiyemekler.com sitesinden alıntıdır.Orjinal link aşağıdadır.
http://www.hayalimdekiyemekler.com/kofteler-ve-dolmalar/firinda-patlican-kebabi/
0 Yorumlar