Hurmalı Kek Tarifi




Malzemeler
1.5-2 adet Trabzon hurması
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı muskat
Yarım tatlı kaşığı toz karanfil
1 tatlı kaşığı tarçın
110 gram tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı esmerşeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı kefir
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım su bardağı damla çikolata
Hurmalı Kek Yapılışı
Öncelikli olarak Trabzon hurmalarını püre yaptıktan sonra fırını 175 derecede ısıtın. Unu, kabartma tozunu, karbonatı, muskatı, toz karanfili, tarçını karıştırarak tümünü eleyin. 
Tereyağı ile tozÅŸekeri ve esmerÅŸekeri mikser yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpın. Ardından yumurtayı ilave ettikten sonra unlu baharat karışımının yarısını ekleyin ve kaşık yardımıyla karıştırın. 
Kefiri de ilave ettikten sonra unlu baharat karışımının kalan diÄŸer yarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak rendelediÄŸiniz portakal kabuÄŸu ile çikolatayı katın. 
20x20 cm ebatındaki bir kalıbı yağladıktan sonra hamuru kalıba boşaltın ve 50-60 dakika pişirin.

Takvim gazetesi yemek tarifleri sayfasından alınmıştır.Orjinal link aşağıdadır.
http://www.takvim.com.tr/yemek/tatl%C4%B1pastaborek/2016/06/17/hurmali-kek-tarifi
.

Yorum Gönder

0 Yorumlar